Таг архива: атракција

Скопското Кале како прекрасна можност за туристичка атракција

Синоќа на Собраниски канал гледав документарец од минатата година за Скопската трвдина Кале, во кој д-р Драги Митревски ги објасни сите историски приказни поврзани со најзначајната точка во нашиот град со векови наназад, презентирајќи и дел од археолошките артефакти кои биле пронајдени во деветте земјени слоеви.
Јас неодамна, после навистина долго време, решив градот да го набљудувам одозгора, и сфатив колку голем потенцијал има оваа средишна точка на градското јадро, од која се постила поглед на сите четири страни од Скопје. 

Читај повеќе