Таг архива: ирански филм

Иранска кинематографија: Уметноста како најголемо достигнување на цивилизацијата

Новиот бран на иранскиот филм докажува дека, и покрај сите проблеми инспирирани од религијата, културата и општествените процеси, создавањето на вистински уметнички дела е далеку од невозможно

Читај повеќе