Таг архива: плусинфо

Интервју во ПлусИнфо, „Филмски град“

Игор Анѓелков: Транзицијата создаде куп приказни кои плачат за филмски третман

Една од мисиите што ја имаме со Ненад, меѓу другото, е „Или-Или“ да продолжи да формира критична маса регрутирајќи нови генерации читатели, низ понуда од квалитетна преводна литература и, уште поважно, давање можност на новиот бран македонски писатели да ги издадат своите први, втори, трети книги токму во нашата издавачка куќа, вели Анѓелков.

Напишано од Јасмина Кантарџиева Димков – 04/06/2018 16:59


https://plusinfo.mk/%D0%B8%D0%B3%D0%BE%D1%80-%D0%B0%D0%BD%D1%93%D0%B5%D0%BB%D0%BA%D0%BE%D0%B2-%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B7%D0%B8%D1%86%D0%B8%D1%98%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%81%D0%BE%D0%B7%D0%B4%D0%B0%D0%B4%D0%B5-%D0%BA/