Таг архива: сидовски

„Филмски град“, промоција

На 08 октомври 2018 година, во горното фоаје на киното „Фросина“ во МКЦ ќе се случи промоцијата на „Филмски град“. Настанот е дел од актуелниот фестивал на дебитантси филмови „КинеНова“, а промотори на книгата ќе бидат Оливера Ќорвезироска и Стефан Сидовски. Еве го најавниот клип:

Стефан Сидовски во „Филмополис“ 380

Со голема чест и задоволство го најавувам гостувањето на мајсторот на непрофесионалниот филм, кој, интересно, по долги години зад камерата, го сними својот прв професионален филм. Покрај Сидо, гостин во магазинот е и продуцентот на „Образ“ Александар Зиков.

Читај повеќе