Таг архива: џоли

Кон саундтракот за филмот „Tomb raider“

Ултрапопуларниот филмски хит во летото што измина ја заокружува својата медиумска присутност со саундтракот на кој се поместени 15 теми, кои се звучна поддршка на приказната за авантуристката Лара Крофт. Ова е типичен носач на звук на кој се поместени теми што не се создадени исклучиво за филмот, туку е направена компилација од значајни музички имиња кои „позајмуваат“ свои теми, кои, од една страна, уште повеќе го популаризираат филмот, а од друга страна, присвојуваат мал рекламен простор и финансиска добивка за себе во музичкиот и филмскиот бизнис. Чиста работа – и волкот сит, и овците на број.

Читај повеќе