Архива за месец: мај 2005

Thievery corporation во „Мезанин“ 111

По повод настанот „Скопје звучи добро“, вечерва ги слушаме Faithless, Express 2, и секако, фаворитите Тивери. Енџој 😉

Читај повеќе

Nouvelle vague во „Мезанин“ 110

Француската босанова кавер атракција „Нувел ваг“, крстена според „Новиот бран“ во француската кинематографија на Годар, Шаброл, Мал и останатите махери, во вечерашниот меѓупростор на Радио Равел. Опуштено и фино поминато време крај радио приемникот 😉

Читај повеќе

Колаж од убави музики во „Мезанин“ 109

Како што кажува и самиот наслов, една медли емисија со домашни и странцки музички убавини. Ставајте слушалките и уживајте 😉

Читај повеќе