Архива за месец: февруари 2013

63 Берлинале во „Филмополис“ 427

Случувањата на првиот А-фестивал во вечерашниот магазин, вклучувајќи го и доделувањето на берлинските „Мечки“.

Читај повеќе

Берлинале 2013 + Гас ван Сант + Вуди Ален… во „Филмополис“ 426

Во 426 издание на филмскиот магазин на ТВ Телма го бележиме стартот на 63 Берлинале, а се надоврзуваме со новите проекти на автори како Гас ван Сант, за на крај да влеземе под туш со њујоршкиот невротик Вуди Ален 😉

Читај повеќе

При распад на системот, Анѓа сепак одбра љубов

Интервју со Драгана Костадиновска, актерка

Иако македонската и светска премиера “Балканот не е мртов” ја доживеа на последното издание на фестивалот “Браќа Манаки” во септември минатата година, сепак, домашната публика во филмот на режисерот Александар Поповски, по текст на Дејан Дуковски, ќе може да ужива дури во следниот период. Носечката женска ролја, онаа на Анѓа, ја игра младата и перспективна актерка Драгана Костадиновска, која за прв толкува главна улога на големото платно. Во следните редови, освен за ова искуство, со Драгана промуабетивме и на други интересни теми

Читај повеќе

Санденс 2013 во „Филмополис“ 425

Случувањата на најценетиот фестивал на независни филмови „Санденс“ во Парк сити, Јута во фокус на новото издание на филмскиот магазин “Филмополис“.

Читај повеќе