Книжевноста стана последното уточиште кадешто може да се бара вистината

Интервју со Љупчо Јолевски за „Слободна Европа“ на денот на излегувањето на романот „Шрапнел“ од печат

„Мислам дека во последно време, поради влијанието на социјалните мрежи, книжевноста како да стана последното уточиште кадешто може да се бара вистината, макар таа да била и книжевна“.

https://www.slobodnaevropa.mk/a/30451538.html?fbclid=IwAR1Z5MncbGF5fA1w3CLur2xz2BSdA7QNE25LxEPEfdR9SzGJC-pBNdXAlqw

„Шрапнелот како поим, како термин е многу малку присутен во самиот роман, но всушност е клучен, и една од тезите е дека кога на еден човек ќе му се случи да добие шрапнел во животот, потоа неговото разурнувачко влијание може да се провлекува и врз следните генерации“.

 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *