Кон романот „Мина“: Духовниот топос на припадноста

Особено ме радува секој нов осврт, секое ново „читање“ на романот „Мина“ кое, како што наведува и Умберто Еко, е субјективна прошетка низ наративните шуми на ракописот и една од многуте можни „вистини“. Сашо Огненовски е посветен и вреден чинител на македонската книжевна сцена, кој освен како автор и издавач, низ рецензии активно ги проследува и случувањата на истата таа сцена. Благодарност, Сашо, за одвоеното време и вредниот прочит на романот.

Освртот насловен „Духовниот топос на припадноста“ е објавен на веб страницата kultura.mk, онаму каде што Огненовски ги пренесува своите книжевни импресии. Повелете линк од текстот:

https://kultura.mk/2023/10/%d0%b4%d1%83%d1%85%d0%be%d0%b2%d0%bd%d0%b8%d0%be%d1%82-%d1%82%d0%be%d0%bf%d0%be%d1%81-%d0%bd%d0%b0-%d0%bf%d1%80%d0%b8%d0%bf%d0%b0%d0%b4%d0%bd%d0%be%d1%81%d1%82%d0%b0/?fbclid=IwAR0tadY_jiQCjzqFREkBjZQwp7rZywvCL0Xp8V3W5ZCoFQVRXQdSOuih8RU

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *