Таг архива: баухаус

Баухаус во МСУ

Деновиве скопскиот музеј со најдобра локација и поглед кон градот , Музејот на современа уметност на скопското Кале, е прилично активен и приредува неколку интересни поставки. Онаа што може да се посети уште денес и утре, а беше отворена на 05 ноември, е супер интересната концептуална изложба на фотографии „bau1haus“ на германскиот уметник Жан Молитор, кој на едно место ни ја претставува приказната за култниот вајмарски Баухаус, по повод стогодишниот јубилеј од овој правец во модерната архитектура во сите негови аспекти и трансформации на постоење.

Читај повеќе

Bauhaus во „Мезанин“

Легендарниот дарк-вејв бенд со нов материјал во меѓупросторот на Радио Равел, но и Телевижн и Бернајс пропаганда. Внимавајте – добра музика!

Читај повеќе