Таг архива: бифхарт

Captain Beefheart во „Мезанин“

Во 176 издание на меѓупросторот на Радио Равел, во фокус најзначајниот и највлијателен албум според гласањето на музичките критичари – Trout Mask Replica (1969) на Captain Beefheart. Чудаци!!!

Читај повеќе