Таг архива: велма

На крилјата на славата

Кон „КРИЛЈА“ на Вилијам Велман, првиот оскаровец во историјата

Во далечната 1927 година, Американската филмска академија почна со доделување на златната статуетка, што на многу нивоа го измени поимањето за седмата уметност. Добитниците на чичко „Оскар“ автоматски добиваат многу бенефиции, па еве, дури по девет децении, лауреатите го задржуваат правото сè уште да се пишува и да се зборува за нив

Читај повеќе