Таг архива: дејвид гилмор

„ФИЛМСКИ КЛУБ“ од Дејвид Гилмор

Важно соопштение за сите љубители на литературата и филмот: деновиве од печат излегува нова книга од ИЛИ-ИЛИ работилницата, која на суптилен начин ги поврзува токму овие две нешта. „Филмски клуб“ на канадскиот писател Дејвид Гилмор е прекрасно понирање во внатрешноста на човековата личност преку филмската уметност, како пријатен муабет меѓу двајца стари пријатели. Ова е совршено четиво за летниот период, супер разбирливо и читливо, а истовремено доволно провокативно за да ве остави будни. Одамна не сум прочитал вакво нешто, навистина уживав!!!

Читај повеќе

Дејвид Гилмур во „Мезанин“

Во 180-иот меѓупростор на Радио Равел, фокус врз новиот соло-албум на Дејвид Гилмур (Пинк Флојд).

Читај повеќе