Таг архива: ес-еф

Филип К. Дик: Писателот со магично стапче

„Базична работа при манипулацијата со реалноста е манипулацијата со зборовите. Ако можеш да го исконтролираш значењето на зборовите, тогаш можеш да ги контролираш и луѓето кои мораат да ги користат тие зборови“

Читај повеќе