Таг архива: казанова

Книжарница „Alta Acqua“ во Венеција

Задолжителни места за посета при шетање низ некој европски град се безбројните книжарници расфрлани ваму-таму низ центарот и по квартовите. Секоја од нив си има свој шарм и раскажува своја автентична приказна, но една од највпечатливите дефинитивно е „Alta acqua“ во Венеција, самопрогласената „најубава книжарница во светот“ поради можноста, доколку имате среќа, да ја  посетите токму во моментите кога е поплавена, односно, кога настапува период на… погодувате – acqua alta!

Читај повеќе