Таг архива: калишта

Вевчани, Калишта, Радожда – грст од југозападни убавини!

Патувањето во југозападна Македонија е само мал дел од волшепствата кои ги нуди нашата земја. Вевчани одамна беше на листата за посета, а струшките Калишта и Радожда со своите вековни пештерски цркви – вистински предизвик. Овој предел е навистина преубав, бидејќи природата не штедела и го дала најдоброто од себе.

Читај повеќе