Таг архива: композитори

Крв, страст, љубов и солзи низ ноти

Животот на композиторите на сребрениот екран

Бурните и непредвидливи настани во животите на славните композитори отсекогаш биле во фокусот на филмските творци. Уште во дваесеттите години на минатиот век се забележани првите обиди за екранизација низ слика на овие биографски приказни, а со
појавата на звучниот филм, работата тргнува многу подобро и покреативно  

Читај повеќе