Таг архива: мелиес

Жорж Мелиес во „Филмополис“ 424

Комплетна емисија посветена на еден од првите синеасти во историјата, и дефинитивно автор на првиот СФ филм „Патување на месечината“, Жорж Мелиес. Уживајте 😉

Читај повеќе