Таг архива: патерсон

Кон „Патерсон“ на Џим Џармуш

„Ја палам цигарата и ја почнувам филмската рецензија…“
„Патерсон“ можеби не е најдобриот филм на Џим Џармуш, но сигурно не е и најлошиот. А зарем Џармуш има лош филм?

Читај повеќе

The Orb во „Мезанин“

Од кога не сме ги слушале музиките на д-р Алекс Патерсон. Еве го вечерва во целост неговиот нов проект насловен како и неговата музика, „The Dream“.

Читај повеќе