Таг архива: програма

Главна натпреварувачка програма на „КинеНова“ 2020

Што е она по што особено се издвојува „КинеНова“ од другите фестивали? Секако, по супер квалитетната филмска програма. Моќта на подвижните слики во новиот милениум дефинитивно е во рацете на дебитантите, оние чии први и втори филмови содржат свежина, енергија и нов поглед кон светот кој постојано се менува.

Читај повеќе

Богати програмски содржини на „КинеНова“ #4

Во засебен текст беа претставени седумте филмови во официјалната трка за наградите, но „КинеНова“ на филмофилите им нуди и останати атрактивни содржини на сребрениот екран. Еве што се’ содржат програмите на четвртото издание на фестивалот, кој стартува утревечер во киното „Милениум“ со двојна програма. Од 18 часот, за сите оние кои ја пропуштија „Петрунија“,  уште една проекција на наградуваниот филм на Митевска, а од 20 часот филмот на отворање, победникот во Карлови вари годинава, „Таткото“ на бугарскиот тандем Грозева/Валчанов. А пред нив – ексклузива, светска премиера на десетминутниот анимиран филм „Змијулче“ на Иванов/Гацова/Господиновски.

Читај повеќе