Таг архива: њуел

Страста како основен елемент на љубовта

Филмската ревија насловена „Американската литература на филм“ во текот на декември привлече голем број љубители на седмата уметност во Кинотеката на Македонија. Токму во овие моменти, пак, еден од највпечатливите наслови во светските кино-храмови е адаптацијата на славниот роман „Љубов во време на колера“ на Јужноамериканецот Габриел Гарсија Маркес, кој на култниот писател му ја донесе Нобеловата награда за литература во 1985 година. Безвременската љубовна приказна на едно место собра интернационален ол-стар кастинг, предводен од шпанскиот актер Хавиер Бардем, придружен од младите сили Џована Мецоџорно и Лора Харинг, а заокружен со искусниот Бенџамин Брат.

Читај повеќе