Архива за месец: април 2007

Интервју со Анета Лешниковска, „БОЛИ ЛИ?“

Како и 2004-та, и 2007-та година беше онаа по која ќе се паметат многу квалитетни моменти во домашната кинематографија, бидејќи своја македонска и светска премиера доживеаја неколку домашни остварувања, кои со своето шаренило ја збогатија филмската карта на Македонија. Започнуваме со куриозитетот насловен „Прва македонска догма“, за кој директен виновник со својот непресушен ентузијазам беше авторката Анета Лешниковска. Читај повеќе

Bossa n’Roses во „Мезанин“

Босановата во последниве години ја освои светската музичка сцена. Вечерва го слушаме во целост албумот посветен на темите на славните металци Ганс енд роузис, но во Босанова руво.

Читај повеќе

Марк Ланеган во „Мезанин“

Во 190 издание на меѓупросторот на Радио Равел, колаж од нови музики. На стартот простор за генијалецот со темен вокал, Марк Ланеган, затоа фигурира и во насловот.

Читај повеќе