Архива за месец: јануари 2013

Жорж Мелиес во „Филмополис“ 424

Комплетна емисија посветена на еден од првите синеасти во историјата, и дефинитивно автор на првиот СФ филм „Патување на месечината“, Жорж Мелиес. Уживајте 😉

Читај повеќе

Портрет на Тим Бартон во „Филмополис“ 423

Најголем предизвик при реализацијата на филмскиот магазин „Филмополис“ ми беа тематските емисии. Во архивата го лоцирав изданието број 423, во кое сум го портретирал холивудскиот вундеркинд Тим Бартон. Причината беше посетата на неговата прекрасна изложба во француската Кинотека, а башка што таа 2012 година беше актуелен дури со две целовечерни остварувања. Лудак!

Читај повеќе

Празнично издание на „Филмополис“ 421

Новогодишните и Божиќните празници 2013 ги честитаме со специјално издание на магазинот во кое доминира квалитетната филмска музика. Уживајте 😉

Читај повеќе