„Двојна експозиција“ во „Слободна Европа“

За време на својот работен век во „Слободна Европа“, новинарот и долгогодишен колега и пријател Љупчо Јолевски редовно објавуваше текстови за активностите на ИЛИ-ИЛИ на издавачки план, а секако, тука беше и покривањето на мојата прозна и филмско-есеистичка активност со години наназад. Работите така се погодија пред и официјално да замине во пензија, Јолевски да напише текст и за излегувањето на збирката раскази „Двојна експозиција“, како прекрасно заокружување на нашата долгогодишна соработка.

На следниот линк можете да го прочитате текстот кој, како и секогаш, „стариот лисец“ го склопи на најпрофесионален начин:

https://www.slobodnaevropa.mk/a/%D0%B8%D0%B3%D0%BE%D1%80-%D0%B0%D0%BD%D1%93%D0%B5%D0%BB%D0%BA%D0%BE%D0%B2-%D1%81%D0%BE-12-%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8-%D1%80%D0%B5%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%B8-%D0%BB%D0%BE%D0%BA%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B8-%D0%B8-%D1%83%D0%BD%D0%B8%D0%B2%D0%B5%D1%80%D0%B7%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D0%B7%D0%BD%D0%B8-/32019310.html

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *