Книжевни разговори со Миколај Гринберг

Збирката раскази „Еврејска работа“ ИЛИ-ИЛИ ја издаде пред неколку месеци, а токму овој август, гостин во Скопје ни беше полскиот автор чие дебитантско дело предизвика бура од реакции не само во матичната земја, туку насекаде каде што досега е преведено и издадено.

Лидија Димковска подготвила одлични прашања за Гринберг, кој луцидно и отворено одговара на се’ што е поврзано со „еврејската работа“. Погледнете 😉

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *