Таг архива: егзит

Мезанин на EXIT 2008, специјално издание

Петтата сезона на „Мезанин“ на Радио Равел заврши во јуни, но од 10 до 13 јули гостувавме на деветтото издание на „Егзит“ фестивалот во Нови Сад, и секојдневно, во дневните емисии од културата, известувавме за импресиите од музичките вечери на Петроварадинската тврдина. Во зависност кој беше на смена во радио, Шиљо, Ненад, Џони, Петар, Силвана… правевме муабет за случувањата на „Егзит“, а потоа сето тоа, во специјална емисија на „Мезанин“ емитувана на 16 јули, го спакувавме со мајстор Борче Величков во едно пријатно двочасовно шоу. На овој настан, меѓу другото, ми се исполни и една голема желба, да ги гледам Секс пистолс во живо. Старци, старци, ама, и покрај килажата, направија добра свирка.

Читај повеќе

EXIT во „Мезанин“

Гласноговорникот на Југотон, Владимир Лазоровски Адо, ќе ни раскаже за годинашниот фестивал „Егзит“ во Нови сад, кој во целост ќе го проследи и екипата на Радио Равел.

Читај повеќе