Таг архива: ипер

Изабел Ипер, интервју/омаж

Триесетминутната средба со фестивалската ѕвезда Изабел Ипер на фестивалот „Браќа Манаки“ во Битола предизвика голем интерес кај публиката, која имаше можност да се сретне со една од најдобрите европски актерки на својата генерација. Ипер со својот настап покажа и докажа како треба да се однесува една наградувана актерка од француска провиниенција: одговараше кратко и јасно, со дозирана иронија што можеби ќе ви се допадне, а можеби и не, зависи од тоа колку лично го сфаќате нејзиното гостување на фестивалот што го следите со години.  Читај повеќе

Изабел Ипер во „Филмополис“ 455

Фокус на животот и делото на единствената Французинка, една од најдобрите евроспки актерки во последниве пар декади, со која имав чест да помуабетам за време на нејзиното гостување на битолскиот фестивал.

Читај повеќе