Таг архива: нирвана

27 години од смртта на Курт Кобеин (1967-1994)

Се сеќавам како да беше вчера. Сестра ми влегуваше во брачните води, и во среде веселба, ми пријде еден роднина и ме праша: „Знаеш што се случило синоќа по америчко време?“ „Врска немам“, се насмевнав. „Курт Кобеин се застрелал во глава!“, ми ја соопшти главната светска вест во моментот со наведната глава. Знаеше дека ги сакам Нирвана и дека направив се’ за да ги гледам во живо. Попусто.

Читај повеќе

Мириса на доларски дух!?

По тринаесет години чекање, на повидок е снимање на биографски филм за животот и делото на Курт Кобеин, лидерот на легендарниот гранџ-бенд Нирвана

Читај повеќе

Medley „Мезанин“ 122

Нирвана, Интерпол, Блур, Рејдиохед… и еден куп други квалитетни бендови во вечерашниот медли меѓупростор на Радио Равел.

Читај повеќе