Таг архива: сенки

Милчо Манчевски во „Филмополис“ 181

За актуелниот „Сенки“, надолго и нашироко со сценаристот и режисер Милчо Манчевски во вечерашниот филмски магазин на ТВ Телма.

Читај повеќе

Холивудски домат по дождот

Кон „Сенки“ (SHADOWS, 107 мин.) на Милчо Манчевски

улоги: Борче Начев, Весна Станоевска, Сабина ајрула, Филарета Здравковиќ, Диме Илиев, Салаетин Билал, Ратка Радмановиќ  Читај повеќе

Интервју со Милчо Манчевски, „СЕНКИ“ (2007)

Сцена прва: конференција за новинарите во хотелот „Александар палас“. Најавата е бомбастична – композитор на музиката во новиот филм на Милчо Манчевски ќе биде големиот Збигњев Прајснер, авторот, меѓу другото, на музиката за филмовите на великанот Кшиштоф Кишловски. По прекрасното интервју со мајсторот на нотите, одличен кавер во „Филмополис“ број 116, со избрани парчиња од „Трите бои“ на Кишловски, емисија за вистински сладокусци Читај повеќе