Таг архива: станковски

КОКИНО – отворен поглед кон вселената

Со нејзината близина, атрактивност и неверојатна сугестибилност, мегалитската опсерваторија „Кокино“, која се наоѓа во атарот на општината Старо Нагоричане, од Скопје е оддалечена 75 километри, а од Куманово само 35 километри, и претставува прекрасна локација за еднодневен излет. Едноставно, вртите лево после „згаснатиот вулкан“ и возите уште 20-тина минути по фин асфалтиран пат, на кој од двете страни природата го дала најдоброто од себе.

Читај повеќе

„Маклабас“: Интервју со Александар Станковски – Рембрант

Маклабас, игран филм, 35мм, стерео

Независна продукција

Копродукција на територија на РМ: А1 ТВ

Сценарио и режија: Александар Станковски

Улоги: Илија Даскалов, Мирче Доневски, Владо Манчевски, Нора…

Читај повеќе