Архива за месец: март 2003

Rage against the machine за заокружување на „Мезанин“ 10

Вечерва мал јубилеј, 10. издание на меѓупросторот на Радио Равел. По тој повод, два часа избор на супер квалитетна музика. Луѓе, играјте 😉

Читај повеќе

Пинк Флојд во „Мезанин“

Во осмото издание на меѓупросторот на Радио Равел, легендарните Пинк Флојд, но и нивната модерна реплика. Стиснете плеј за да дознаете за што се работи 😉

Читај повеќе

Hope Sandoval во Мезанин 07

Вечерашното седмо издание на „Мезанин“ се падна на 08 март, па затоа комплетно е посветено на женските вокали во современата музика. Една од нив е и вокалистката на бендот „Мази стар“, прекрасната Хоуп Сандовал, која е само еден мал дел од звукот во веќерашниот меѓупростор на Радио Равел.

Читај повеќе

„Songs for Drella“ во Мезанин 06

Лу Рид и Џон Кејл му посветија прекрасен албум на нивниот продуцент, мецена и пред се’ пријател Енди Ворхол, насловен „Songs for Drella“, како шт бил и неговиот надимак. Со нив го отвораме вечерашниот шести „Мезанин“, кој наидува на одличен прием кај слушателите.

Читај повеќе