Архива за месец: јануари 2004

Џон Кејл во „Мезанин“

Една од креативните сили на Велветите во вечерашниот меѓупростор на Радио Равел. Вечниот џентлмен и шизик, г-нот Џон Кејл!

Читај повеќе

Bozoo Bajou во „Мезанин“

Иако е јануари, вечерва сме сончево расположени. Слушаме реге со новото откритие Bozoo Bajou, и секако, неизбежниот Боби Марли.

Читај повеќе

Ретроспективен „Мезанин“ 2003

Во првото издание на меѓупросторот на Радио Равел, на 04 јануари правиме ретроспектива на албумите кои сметаме дека беа вредни за слушање во изминатата година. Стартуваме со мистер Лаврбој, г-нот Ник Кејв.

Читај повеќе

The ORB во „Мезанин“ 49

Во предјубилејното издание на меѓупросторот на Радио Равел во целост го преслушуваме амбиенталното ремек дело на др. Алек Патерсон пред 10 години, The Orb’s adventure beyond the ultraworld. Уживајте 😉

Читај повеќе