Архива за месец: јануари 2007

Stuart Staples во „Мезанин“

Во 181 издание на меѓупросторот на Радио Равел, фокус врз соло албумите на Стјуарт Стејплс, препознатливиот вокал на „Тиндерстикс“. Загревање со Том Вејтс и Ник Кејв.

Читај повеќе

Дејвид Гилмур во „Мезанин“

Во 180-иот меѓупростор на Радио Равел, фокус врз новиот соло-албум на Дејвид Гилмур (Пинк Флојд).

Читај повеќе

„Phoenix“ во Мезанин

Во 179 издание на меѓупросторот на Радио Равел, фокус врз францускиот инди-бенд PHOENIX, имаат одличен албум!!! Загревање со Лемонхедс, Едиторс…

Читај повеќе

Најдоброто на МКД музичка сцена во 2006 според „Мезанин“

По прегледот на најдоброто на светската музичка сцена во минатата година, овој пат емисија за најдобрите македонски музики за 2006 според „Мезанин“.

Читај повеќе

Најдоброто од 2006 според „Мезанин“

Во 177 издание на магазинот, прво во 2007 година, преглед на музиките кои не’ фасцинираа во претходната година. Stay tuned 😉

Читај повеќе