Архива за месец: февруари 2007

Zita Swoon во „Мезанин“

Во 184-иот меѓупростор на Радио Равел, Zita Swoon инспирирана од филмот „Sunrise“ на Фридрих Вилхелм Мурнау создава звучно ремек-дело.

Читај повеќе

Беи д фиш во „Мезанин“

Во меѓупросторот на Радио Равел, конечно, по многу музицирање во живо, деби албумот „Look up“ на Беи д фиш. Гостин: Огнен Анастасовски. И генерално, македонско издание на магазинот.

Читај повеќе

ЛП издание на „Мезанин“

ЛП издание во меѓупросторот на Радио Равел. Слушаме музика од плочи од екс-ЈУ и светската музичка сцена. Доријан Греј, Боје, Д Џем, Миранда секс гарден, Рамонс, Токин хедс, Дејви Боуви, Рејдиохед… Убавини!

Читај повеќе