Архива за месец: јуни 2007

Еклектично издание на „Мезанин“

Во последното издание за оваа сезона, избор на прекрасни кул музики: Симон Трчевски, Balanesqu quartet, Air… Enjoy yourself!

Читај повеќе

Заокружување на трилогијата

Со осовременување на филмската технологија, стана популарно (читај: исплатливо) еден успешен проект да се истурка барем до трилогија, тој толку посакуван збор од продуцентите. Питер Џексон дури и паралелно ги снимаше трите дела на „Господар на прстените“, за потоа, година по година, на светот да му ја подари легендарната бајка на Џ.Р.Р. Толкин на големиот екран. Можеби не со тој интензитет, но сличен е случајот и со „Пиратите од карибите“, кој стана ултрапопуларно четиво особено за помладата генерација љубители на филмот. Веројатно најзаслужен за овој статус е г-нот Џони Деп, кој на маестрален начин го игра главниот лик Џек Врапчето, интересна комбинација од имиџот на Кит Ричардс од Ролинг стоунс и неколкуте негови поранешни улоги во филмовите на Тим Бартон, кадешто исто така брилјираше.

Читај повеќе

Во 201 издание на меѓупросторот на Радио Равел, кул музика заокружена со триото Медески, Мартин и Вуд. Пред тоа, вовед со регето на г-нот Боби Марли.

Читај повеќе

„EKV revisited“ во jубилеjниот „Мезанин“ бр. 200

Во изданието бр. 200 на меѓупросторот на Радио Равел, уживајте во изборот на музиката во јубилејната емисија на 96 ФМ, со фокус на албумот „EKV revisited“.

Читај повеќе

Нијанси кои би требало да ги задоволат нашите вкусови

По светската премиера во Токио, каде фановите најстрасно ги слават стрип-хероите на големото платно, третиот дел од супер-исплатливиот акционо-авантуристички бренд „Човекот пајак“ ја доживеа својата премиера и кај нас, во кината „Рамстор“, паралелно со премиерата во САД. Со речиси истата актерска екипа, во која како нови имиња фигурираат негативците во филмот, Томас Хејдн Чр’ч како Сендмен и Тофер Грејс како Веном, третото продолжение ни раскажува слична приказна како и претходниците, секако, со нијанси кои би требало да ги задоволат нашите вкусови.

Читај повеќе