Архива за месец: октомври 2007

Масив атак со филмска музика во „Мезанин“

Освен регуларните студиски и лајв албуми, британските трип-хоп херои снимаат и добра филмска музика 😉

Читај повеќе

Игор Иванов Изи во „Филмополис“ 178

Интервју со режисерот по повод премиерата на неговиот дебитантски филм „Превртено“.

Читај повеќе

Разговор со Теона и Лабина Митевски, „ЈАС СУМ ОД ТИТОВ ВЕЛЕС“

Како и „Сенки“ на Манчевски, и второто остварување на Теона Митевска „Јас сум од Титов Велес“ го следевме во неколку етапи. Првата од нив беше фестивалската премиера во Битола. Сестрите Митевски ги интервјуиравме во горниот хол, веднаш по импресиите од првата прикажувачка претстава на нивниот нов филм. И додека Лабина загрижено гледа и внимава што ќе каже нејзината сестра, Теона опуштено зборува за истражувањето, градот Велес и машко-женските односи во филмот. Еве ги интегрално текстот на прилогот и изјавите на соговорничките.  Читај повеќе

Доцни ноќни приказни во „Мезанин“

Во ова октомвриско издание на меѓупросторот на Радио Равел, фокус на изборот на музика на компилацијата уредена од Нувел Ваг. Уживајте 😉

Читај повеќе

Превртена и анархична надеж на валканите скопски улици

Кон „Превртено“ (UPSIDE DOWN, 107 мин.) на Игор Иванов Изи

улоги: Милан Тоциновски, Сања Трајковиќ, Славиша Кајевски, Никола Ристановски, Инес Бојаниќ, Јордан Симонов, Елена Серафимович, Јовица Михајловски, Марија Кондовска, Ѓорѓи Јолевски

Читај повеќе