Архива за месец: март 2008

Четири силни машки вокали во „Мезанин“

Во 229 издание на меѓупросторот на Радио Равел, четири фантастични машки вокали: како основа на сите нив – господинот Ник Дрејк, а како негови поклоници и продолжувачи на делото – Џеф Бакли, Бен Харпер и Том Бакстер.

Читај повеќе

Не, Чехов не живее тука!

Кон „Јас сум од Титов Велес“ (I AM FROM TITOV VELES, 102 мин.) на Теона Стругар Митевска

улоги: Лабина Митевска, Ана Костовска, Николина Кујача, Џевдет Јашари, Петер Мусевски


Читај повеќе

Silver jews и Hot chip во „Мезанин“

Во 228 издание на меѓупросторот на Радио Равел, фокус врз музиките на инди-рок бендот Silver jews и New disco атракцијата Hot chip.

Читај повеќе