Архива за месец: декември 2008

Најдоброто во 2008 според „Мезанин“

Во последното издание за 2008 година на меѓупросторот на Радио Равел, преглед на најдоброто во тековната година.

Читај повеќе

Читачот – двојно ремек-дело!

Како што обично се случува, еден квалитетен филмски проект, и покрај големата желба да биде снимен, обично го следат и непредвидливи малери. Но моќните филмски могули, браќата Вајнштајн, уште одамна почувствуваа дека популарниот роман „Читачот“ на Бернхард Шлинк е вистинско малечко богатство, и во ниту еден момент не се откажаа од проектот. Првиот пех се случи кога човекот кој првично се нафати да го режира филмот, оскаровецот Ентони Мингела, за жал, прерано замина од овој свет. Вториот клучен момент за застојот беше ненадејната блажена состојба на Никол Кидмен, која требаше да ја толкува главната женска ролја во филмот. За среќа, замените беа бргу пронајдени, кои и приватно се достојни почитувачи и познавачи на делото на германскиот писател.

Читај повеќе

Рок хероини во „Мезанин“

Еден куп квалитетна музика во вечерашниот меѓупростор на Радио Равел, со рок-хероини во фокусот. Уживајте!

Читај повеќе