Книжевни разговори со Ивана Сајко

Каков театар сакаме? Класичен или модерен? Ивана Сајко е авторка која се афирмираше со драмски текстови поставени на театарските сцени насекаде низ Европа. Таа го преферира експериментот на сцената, онаму каде што актерот најпрво се чувствува себеси како личност, а дури потоа почнува да го гради ликот кој треба да го соголи пред публиката.

ИЛИ-ИЛИ ја издаде „Трилогија за напослушноста“, книга која содржи три драми и еден драмски текст од популарната хрватска писателка. Преведувачот Владимир Јанковски разговараше со неа на многу интересни теми поврзани со театарот, и воопшто, со книжевноста.

Погледнете го разговорот на следниот линк:

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *