Книжевни разговори со Пјетро Гроси

„Тупаници“ е прекрасна книга составена од три новели, во која се зборува за она што во англиската литература се карактеризира како „coming of age“. Пјетро Гроси беше наш и Ваш гостин во саботата на промоцијата на неговата преведувана книга која читателите од пред неколку месеци можат да ја читаат и на македонски јазик, во превод на Катерина Сотирова.

Секако, ова на фотката е Пјетро во младите денови, кога ја напиша „Тупаници“. Денес тој зад себе има осум прозни книги и големо искуство, а која книжевност најмногу влијаела врз неговиот светоглед, во следниот муабет со Ирина Талевска.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *