Таг архива: нувел ваг

Nouvelle vague Live in Skopje во „Мезанин“

Повторно францускиот кавер бенд во фокус на меѓупросторот на Радио Равел. Пред тоа, малку актуелна мкд музика 😉

Читај повеќе

„Нувел ваг“ во Мезанин

Во ова издание на меѓупросторот на Радио равел, француската кавер-атракција „Нувел ваг“ со снимки од нивниот настап во Универзалната сала во Скопје, но и низ компилации по нивен избор.

Читај повеќе

Nouvelle vague во живо на Радио Равел

Освен дневната обврска со водењето на магазинот од културата „Извесен поглед“ од 12 до 15 часот, и секако, омилениот „Мезанин“, кон крајот на 2007 година сум имал чест да го најавам и концертот на Нувел ваг, бендот кој стекна светска слава со одлични босанова кавери на песни од познати бендови и изведувачи.

Читај повеќе

Nouvelle vague во „Мезанин“ 110

Француската босанова кавер атракција „Нувел ваг“, крстена според „Новиот бран“ во француската кинематографија на Годар, Шаброл, Мал и останатите махери, во вечерашниот меѓупростор на Радио Равел. Опуштено и фино поминато време крај радио приемникот 😉

Читај повеќе