Таг архива: пинк

Дејвид Гилмур во „Мезанин“

Во 180-иот меѓупростор на Радио Равел, фокус врз новиот соло-албум на Дејвид Гилмур (Пинк Флојд).

Читај повеќе

Пинк Флојд во „Мезанин“

Во осмото издание на меѓупросторот на Радио Равел, легендарните Пинк Флојд, но и нивната модерна реплика. Стиснете плеј за да дознаете за што се работи 😉

Читај повеќе

РЕТРО: Точка на љубовта

Кон „Zabriskie point“ (1970) на Микеланџело Антониони

Ова е едноставно – култен филм! Снимен кога спласнуваше едно големо историско придвижување на човечката позитивна енергија, „Котата Забриски“ на италијанскиот маг Микеланџело Антониони е еден вистински одговор на хипи движењето и на сето она што тоа го претставуваше (или само си мислеше дека го претставува). Бидејќи, да бидеме искрени, во хипи филозофијата закрила најдоа и разни шарлатани и манипуланти, кои само му наштетија на одличниот концепт на создавање креативен универзум, во кој би имало место за сите.

Читај повеќе