Таг архива: ретро

„КинеНова“ РЕТРОСПЕКТИВА

Официјалниот старт на петтото, јубилејно издание на Интернационалниот фестивал на дебитантски филм „КинеНова“ е на 08, а финалето на 18 октомври. Меѓутоа, годинава поради новината фестивалот комплетно да се пресели на телевизискиот екран (ТВ24), од вечерва, 01 октомври, следи загревање за љубителите на седмата уметност. Во следните седум дена гледачите ќе имаат можност секоја вечер во 21 часот да изгледаат по еден филм кој оставил печат во претходните фестивалски изданија. Вклучете се, бидејќи следат еден куп квалитетни филмови кои ќе ги задоволат и најистенчените вкусови. Уживајте 😉

Читај повеќе

Ретро „Филмополис“ 261

Во оваа епизода на магазинот, преглед на случувањата во македонската кинематографија во првата половина половина од 2009 година. Главни улоги: Марија Џиџева, Атанас Георгиев, Иво Трајков, Ѓорче Ставревски…

Читај повеќе

Ретро 2 во „Мезанин“ 92

Во второто издание на меѓупросторот на Радио Равел во новата 2005 година, преглед 2 на најинтересните музики во минатата година. Стеј тјунд 😉

Читај повеќе

Ретро 1 во „Мезанин“ 91

Во првото издание на меѓупросторот на Радио Равел во новата 2005 година, преглед 1 на најинтересните музики во минатата година. Стеј тјунд 😉

Читај повеќе