Архива за месец: јули 2014

Реобединување на Монтипајтоновците

По 40 и кусур години, легендарните Монтипајтоновци се реобединија и настапуваат во живо, можеби и за последен пат.

Читај повеќе

Животот (не) е топка

ФУДБАЛ НА ГОЛЕМОТО ПЛАТНО

Отсекогаш Светското првенство во фудбал било и ќе биде настан број еден во тековната година. Неговата планетарна популарност оваа година умешно ја искористија и филмаџиите за да ги „протнат“ своите приказни до колку што е можно поширок круг на публика. И ако за филмот „Обединети страсти“ може да се посомневаме дека е „нарачан“ проект, тогаш документарецот „Ова не е топка“ ни ги проширува видиците во однос на „најважната споредна работа на светот“  Читај повеќе