Таг архива: тиндерстикс

Tindersticks во „Мезанин“

Во 250 издание на меѓупросторот на Радио Равел, „Бајк“ на Пинк Флојд како годишница од крадењето на мојот точка пред радиото во Тафталиџе. Во фокус – новиот албум на Тиндерстикс.

Читај повеќе

Stuart Staples во „Мезанин“

Во 181 издание на меѓупросторот на Радио Равел, фокус врз соло албумите на Стјуарт Стејплс, препознатливиот вокал на „Тиндерстикс“. Загревање со Том Вејтс и Ник Кејв.

Читај повеќе

„Тиндерстикс“ во Мезанин

Во меѓупросторот на Радио Равел оваа среда од 22 до полноќ, господата од Тиндерстикс! Загревање – Д Кјур 😉

Читај повеќе

„Лембчоп“ во Мезанин

Новиот албум на хероите од Нешвил насловен „Damaged“, во целост, на задоволство на фановите на магазинот. Загревање со Тиндерстикс 😉

Читај повеќе

Тиндерстикс во „Мезанин“ 34

Новиот албум на магичниот британски бенд во фокус во вечерашниот меѓупростор на Радио Равел.

Читај повеќе

„Тиндерстикс“ во Мезанин 04

И не само Тиндерстикс, во четвртото издание на меѓупросторот на Радио Равел слушаме еден куп актуелни квалитетни музики. Стисни плеј на емисијата подолу 😉

Читај повеќе

Кон албумот „Can our love…“ на Tindersticks

Директно од Нотингем, Англија, веќе десет години ни доаѓаат прекрасни смирувачки тонови преполни со артизам, меланхолија, драма, страст, софистицираност… Ваквиот спој на убавото со мистичното длабоко не’ убедува дека Ник Кејв, Таксидомун, Велвет андерграунд, Нил Јанг и Џој дивижн се патници чија крајна дестинација завршува во пазувите на Тиндерстикс.

Читај повеќе