Таг архива: фолтин

30 години Независна музичка сцена, епизода 3

Летото е во полн ек, и некако ми се виде важно, погледнато од двегодишна дистанца, да го споделам мојот ангажман во проектот насловен „30 години Независна музичка сцена“, кој се реализираше од 20 до 22 август 2021 година на плажата „Оревче“ во Охрид, како непроценлив придонес и вреден архивски документ за македонската музичка сцена. Организатор на настанот кој на едно место ги собра повеќето релевантни македонски ди-џеи и неколку актуелни бендови беше ЕЕММ Group, a поводот беше навистина убав – 30 години независна и слободна Македонија!

Читај повеќе

Скарлет Јохансон и битолското лоби во „Мезанин“

Освен што е многу привлечна, таа знае и да одлично да пее. Скарлетка вечерва им парира на Битолчаните „Фолтин“ и „Три минути на дождот“. Лудило!!!

Читај повеќе

Фолтин + Бодан & Кокан во „Мезанин“ 135

Вечерва македонско издание на „Мезанин“: во целост „Лолитату“ на Фолтин, но и „Скици од минатото“ на Бодан и Кокан од „Леб и сол“. Полна капа!

Читај повеќе

Фолтин во „Мезанин“ 41

Трите најдобри македонски албуми во 2003 според „Мезанин“: ги свират План Б, Фолтин и ТБ Трачери.

Читај повеќе