Архива за месец: декември 2006

Captain Beefheart во „Мезанин“

Во 176 издание на меѓупросторот на Радио Равел, во фокус најзначајниот и највлијателен албум според гласањето на музичките критичари – Trout Mask Replica (1969) на Captain Beefheart. Чудаци!!!

Читај повеќе

„Баланеску квартет“ во Мезанин

Во 175 издание на меѓупросторот на Радио Равел, музика од маестро Александер Баланеску и неговиот квартет, надополнети со други музички убавини.

Читај повеќе

„Лемонхедс“ во Мезанин

Во 174 издание на меѓупросторот на Радио Равел, фокус врз новиот албум на бостонските херои Лемохедс, по дури десетгодишна пауза. Во меѓувреме, фин вовед со музики од неколку значајни бендови од американската сцена.

Читај повеќе

„Јо Ла Тенго“ во Мезанин

Во 173 издание на магазинот, фокус врз новиот албум „I Am Not Afraid of You and I Will Beat Your Ass“ на прекрасниот бенд Јо Ла Тенго од Хобокен, Њу Џерси. Во воведот осврт кон концертот на Иги Поп и Стуџис на Таксират 8.

Читај повеќе