Таг архива: мезанин

Последното издание на „Мезанин“

Иако ненајавено, ова беше последното, 284 издание на „Мезанин“, во кое судбината сакаше да слушаме три ЛП-ја од мистер Боби Марли. Hey Bobby Marley, say something good to me, ooo, this world go crazy, it’s an emergency…

Читај повеќе

Претпоследното издание на „Мезанин“

Во претпоследното издание на меѓупросторот на Радио Равел слушаме актуелна музика од домашни и бендови од светската музичка сцена: The John, Glasvegas, Frank Black, Franz Ferdinand, Foals… Вистинска уживанција 😉

Читај повеќе

Вим Вендерс во „Мезанин“

Во ова издание на меѓупросторот на Радио Равел слушаме музика од филмовите на германскиот режисер Вим Вендерс, а во целост актуелниот саундтрак од филмот „Palermo shooting“.

Читај повеќе

Нови женски џез вокали во „Мезанин“

Во првото мајско издание на меѓупросторот на Радио Равел преслушуваме еден фантастичен проект на кој се застапени сите нови женски џез вокали кои значат нешто на светската музичка сцена.

Читај повеќе

Елбоу во „Мезанин“

Во последното априлско издание на меѓупросторот на Радио Равел, новиот албум на Британците Elbow. За загревање, многу музики од Spiritualized, Jonathan Richman, American music club, Lambchop, Bonnie Prince Billy…

Читај повеќе

Деби бендови во „Мезанин“

Звукот на новите дечки од музичката сцена + музики од бендови со актуелни концерти кај нас и во околината. И да, Пети Смит ни гостува во јули во Скопје, јеееееееееееееееееее 🙂

Читај повеќе

Канда, Коџа и Небојша во „Мезанин“

Фантастичниот српски бенд ни гостува во Скопје, па токму затоа фокусот на емисијата е врз нивната музика, особено на новиот албум „Девети живот“.

Читај повеќе