Архива за месец: јануари 2005

Антонио Митриќески во „Филмополис“ 46

Интервју со македонскиот режисер за неговото второ остварување „Како лош сон“, плус останати актуелни филмски содржини.

Читај повеќе

Madredeus во „Мезанин“ 94

Португалските фадо легенди со новиот албум во меѓупросторот на Радио Равел. Емисија за вистинските музички сладокусци 😉

Читај повеќе

Tuxedomoon во „Мезанин“ 93

Во меѓупросторот на Радио Равел преслушуваме неколку актуелни албуми, а во фокус е новиот материјал на легендарниот авангарден бенд Таксидомун.

Читај повеќе

Ретро 2 во „Мезанин“ 92

Во второто издание на меѓупросторот на Радио Равел во новата 2005 година, преглед 2 на најинтересните музики во минатата година. Стеј тјунд 😉

Читај повеќе

Ретро 1 во „Мезанин“ 91

Во првото издание на меѓупросторот на Радио Равел во новата 2005 година, преглед 1 на најинтересните музики во минатата година. Стеј тјунд 😉

Читај повеќе

Кон „Скршени цвеќиња“ на Џим Џармуш

Вообичаената практика на Џим Џармуш во неговата филмска кариера е да снима филмови со пауза од три до четири години. Откако во претходните две децении докажа дека е автентичен автор пар-екселанс, тој најавува дека следните години ќе снима многу повеќе наслови и многу побргу од вообичаеното. Сите ние искрено се надеваме на тоа, а „Скршени цвеќиња“ е само едно мало навестување на таквата намера и концепција.

Читај повеќе