Таг архива: вести

Отворање на 35. Фестивал „Браќа Манаки“

Извештај за програмата на новото издание на Фестивалот на филмска камера во Битола.

Читај повеќе

Лауреати на 71 Венециска Мостра

Носителите на „лавовите“ на 71 издание на филмскиот фестивал во Венеција.

Читај повеќе

Отворање на 71 Венециска Мостра

Преглед на она што ги очекува филмофилите на новото издание на најстариот филмски фестивал во светот.

Читај повеќе

75 роденден на Бетмен на „КомиКон“

Еден од омилените суперхерои слави роденден на новото издание на светски популарниот „КомиКон“ фестивал.

Читај повеќе

Реобединување на Монтипајтоновците

По 40 и кусур години, легендарните Монтипајтоновци се реобединија и настапуваат во живо, можеби и за последен пат.

Читај повеќе